Friss információkKedves Érdeklődők és Tanulóink!

Nagy változást hozott a 2019. év a tanulóvezetők, vizsgabiztosok, gépjármű szakoktatók és közlekedési szakemberek életében, munkájában. A hatóság helyett a KÖZLEKEDÉSI ALKALMASSÁGI ÉS VIZSGAKÖZPONT (KAV) intézi a vizsgáztatásokat és a szakemberek képzését. Valószínűsíthető, hogy nem csak névváltoztatás, hanem teljes átalakulás várható!

Pontos információ hiányában, jelenlegi nyomtatványaink, tájékoztató anyagaink a 2018. évi előírásoknak megfelelő tartalommal rendelkeznek.

2018. július 1-től  25.000 Ft állami támogatást vehetsz igénybe a "B" kategóriás jogosítványodhoz, ha még nem töltötted be a 20. évedet!

A támogatás igénylése írásbeli kérelemre indul. Az igénylést a KRESZ-vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon. Az eljárás költségmentes és 30 napot vesz igénybe. Iskolánk "IGAZOLÁS"-t állít ki a Magyar Államkincstár felé a sikeres KRESZ vizsgád időpontjáról és a befizetett tan-és vizsgadíjadról.

Az alábbi linken letölthetitek az igénylés nyomtatványát:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/KRESZ/KRESZ-tanfolyam-s-vizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdfBudapesten az elméleti és a gyakorlati vizsgákat a bejelentéstől számítva 1 vagy 1.5 hónapra tudja biztosítani a hatóság!!!


Javaslatunk:
  • Mindenképpen az elméleti képzés befejeztével kezdjétek el az ügyfélszolgálaton megrendelhető gyakorlóteszt elindítását! A felhasználható időmennyiség nagyon gyorsan letelik, és pont a KRESZ vizsga előtt nem tudjátok majd gyakorolni a kérdéseket, ha a tanfolyam közben már elkezditek.
  • A forgalmi vizsgára való felkészülés egy kicsit szerencsésebb, mert a megadott időpontot előre tudjátok és így időben be lehet osztani a vezetés időpontjait. Ha anyagi gondok miatt nem tudnátok addig folyamatosan vezetni, beszéljétek meg az oktatóval, hogy a tervezett órákat inkább a vizsga elé sűrítsétek be. A legrosszabb megoldás (habár sokan ezt választjátok) hogy levezetitek a szükséges óraszámot, majd vizsga előtt hagyjátok ki a 2 hetet. NE TEGYÉTEK!


VSM elmélet:

64.04 %

VSM gyakorlat:

65.98 %

ÁKÓ:

142.01 % = 43 óra

KK:

191.880 Ft