Fontos információk

Kedves Érdeklődők és Tanulóink!Egy új hatósági rendszer bevezetésével a jogosítvány megszerzésének folyamata megváltozott szeptember 4. napjától, de ezáltal az autósiskolákra több adminisztráció és több ügyviteli feladat hárult, ami miatt megnövekedett az ügyintézési idő is.
Egy kicsivel egyszerűbb és gyorsabb lehet az egész folyamat, ha még otthon kitöltitek azt az online adatlapot, amit az alábbi linken érthettek el. Ehhez mindenképpen ÜGYFÉLKAPURA lesz szükség, amit viszont már online is tudtok igényelni. Érdemes, mert ezen keresztül el tudjátok indítani a jogosítvány automatikus kiállítását is, de a későbbiekben is nagyon hasznos dolog lesz.
Online tanulói jelentkezés felülete. Az autósiskola kiválasztásánál mindenképpen a PATI BT elnevezést jelöljétek be. Javaslom a "súgó" elolvasását is, habár teljesen érthető a kitöltés folyamata.

https://kokeny.kavk.hu/Nyilvanos/UjTanuloiJelentkezes

Ügyfélkapu regisztráció

https://nyilvantarto.hu/hu/ugyfelkapu_regisztracio

Tájékoztatás a Vizsgaközpont oldalain

https://kavk.hu/kokeny/tanulok

https://kavk.hu/gyakori-kerdesek-tanulok-reszere


 Állami támogatás

"B" kategóriás jogosítványodhoz 25.000 Ft állami támogatást vehetsz igénybe, ha még nem töltötted be a 20. évedet.
2020. július elsejétől azok az anyukák is igényelhetik, akik CSED-en, GYED-en, vagy GYES-en vannak. Semmi különös nem kell hozzá, csak július elseje utáni sikeres KRESZ vizsga.
A támogatás igénylése írásbeli kérelemre indul. Az igénylést a KRESZ-vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon. Az eljárás költségmentes, és 30 napot vesz igénybe. Iskolánk "IGAZOLÁS"-t állít ki a Magyar Államkincstár felé a sikeres KRESZ vizsgád időpontjáról és a befizetett tan-és vizsgadíjadról.
Az alábbi linken tölthetitek le a kérelmet:

https://www.allamkincstar.gov.hu/egyeb-lakossagi-ugyek/Egyeb_juttatasok/a-kozlekedesi-alapismeretek-tanfolyam-es-vizsga-dijahoz-nyujtott-tamogatas


VSM elmélet:

B kategória: 60,14 %

VSM gyakorlat:

B kategória: 46,63 %

ÁKÓ:

B kategória: 167,75 % =  49 óra  (átlag vezetési óraszám / fő)

KK:

B kategória: ~ 478.500 Ft (reg. díj + elmélet + gyakorlati tandíj / fő)