Fontos információk

Kedves Érdeklődők és Tanulóink!


Az új rendszernek "köszönhetően" a jogosítvány megszerzésének folyamata megváltozik szeptember 4. napjától, de jelenleg még teljesen zavaros, és nem csak számunkra, hanem az ország összes autósiskolájának is.
A rendszer hiányosságai miatt megnövekedett az ügyintézési idő is, ami azt jelenti, hogy minimum 30-45 percet vesz igénybe a jelentkezés adminisztrációja. Sajnos, a beígért elektromos ügyintézés sem igaz, mert többször vissza kell jönnötök aláírni dokumentumokat, amit ugyanúgy el kell vinnünk a Vizsgaközpontba, mint ezelőtt.
Egy kicsivel egyszerűbb és gyorsabb lehet az egész folyamat, ha még otthon kitöltitek azt az online adatlapot, amit az alábbi linken érthettek el. Ehhez mindenképpen ÜGYFÉLKAPURA lesz szükség, amit viszont már online is tudtok igényelni. Érdemes, mert hasznos dolog lesz az életetek során is. Abban az esetben, ha rendelkeztek e-aláírással, akkor már nem szükséges személyesen aláírni a Vizsgaközpont részére leadott adatlapot.
Online tanulói jelentkezés felülete. Az autósiskola kiválasztásánál mindenképpen a PATI BT elnevezést jelöljétek be. Javaslom a "súgó" elolvasását is, habár teljesen érthető a kitöltés folyamata.

https://kokeny.kavk.hu/Nyilvanos/UjTanuloiJelentkezes

Ügyfélkapu regisztráció

https://nyilvantarto.hu/hu/ugyfelkapu_regisztracio

Tájékoztatás a Vizsgaközpont oldalain

https://kavk.hu/kokeny/tanulok

https://kavk.hu/gyakori-kerdesek-tanulok-reszere


 Állami támogatás

"B" kategóriás jogosítványodhoz 25.000 Ft állami támogatást vehetsz igénybe, ha még nem töltötted be a 20. évedet.
2020. július elsejétől azok az anyukák is igényelhetik, akik CSED-en, GYED-en, vagy GYES-en vannak. Semmi különös nem kell hozzá, csak július elseje utáni sikeres KRESZ vizsga.
A támogatás igénylése írásbeli kérelemre indul. Az igénylést a KRESZ-vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál elektronikus űrlapon vagy formanyomtatványon. Az eljárás költségmentes, és 30 napot vesz igénybe. Iskolánk "IGAZOLÁS"-t állít ki a Magyar Államkincstár felé a sikeres KRESZ vizsgád időpontjáról és a befizetett tan-és vizsgadíjadról.
Az alábbi linken letölthetitek az igénylés nyomtatványát:

https://nyugdijbiztositas.tcs.allamkincstar.gov.hu/m/2018/KRESZ/KRESZ-tanfolyam-s-vizsga-djhoz-nyjtott-tmogats-irnti-krelem.pdf


VSM elmélet:

B kategória: 56,82%

VSM gyakorlat:

B kategória: 65,08%

ÁKÓ:

B kategória: 144,65 % =  44 óra  (átlag óraszám / fő)

KK:

B kategória: ~ 405.600 Ft (reg. díj + elmélet + átlag gyakorlati tandíj + vizsgadíjak / fő)