Gyakori kérdések


Igyekeztünk összeállítani olyan kérdéseket, melyekre nem találtatok választ a honlapon, viszont naponta kérdezitek tőlünk telefonon vagy személyesen.
Természetesen ezt ezután is megtehetitek :)) További felvilágosítást is találtok a TÁJÉKOZTATÓK és a FRISS INFORMÁCIÓK oldalain.

  • Mit hozzak magammal a beiratkozáshoz?

Elsősorban az adataidra van szükségünk, hogy  felnőttképzési szerződést tudjunk veled kötni. Ehhez a személyi igazolványodat hozd magaddal, és ha van bármilyen vezetői engedélyed, akkor azzal is készülj. Az alábbiakban felsoroltak közül mindenre szükség lesz, de ezeket pótolhatod a későbbiekben:

- Háziorvos által kiállított orvosi alkalmassági vélemény vagy jogosítvány.

- Az alapfokú iskolai végzettség megléte feltétlenül szükséges, de nem nekünk kell bemutatni, hanem az első vizsgád előtt a Vizsgaközpontban.

- A tandíj első részlete, de átutalással is fizetheted. Értékeljük, ha a tanfolyamindítás napjáig rendezni tudod a befizetést.

- A diákigazolványod a kedvezmény érvényesítéséhez.


  • Miből tudok felkészülni a KRESZ-vizsgára?

Vásárolhatsz nálunk tankönyvet, vagy online vizsgafelkészítő tesztet is.


  • Van olyan autótípus, amelyiken én szeretnék vezetni?

Nem az autótípus a döntő abban, hogy igazán megtanulj vezetni. Mi inkább a személyiségedhez illő oktatót próbálunk adni. Ha konzervatív típusú vagy, biztos, hogy nem adunk melléd „laza” tulajdonságokkal rendelkező oktatót. Esetleg ha cserfesebb a természeted, akkor nyilvánvalóan nem ültetünk egy szótlanabb oktatóhoz. A hatékonyságra törekszünk. Természetesen bármikor oktatót válthatsz közben, mert lehet, hogy a rövid idő alatt nem ismertünk meg eléggé, de az is előfordulhat, hogy a látszat ellenére mégsem értitek meg egymást az oktatóval. Minél hamarabb szólsz, annál hamarabb tudunk segíteni!!!

  • Csak hétvégén tudok vezetni. Megoldható?

Tulajdonképpen igen, de kevésbé ajánljuk. Hétvégén kevesebb az autó, kevesebb a gyalogos és kevesebb a forgalmi helyzet. A felét tanulnád meg annak, amit csak a nyüzsgő hétköznapokon lehet gyakorolni. A forgalmi vizsgád is hétköznap lesz.
Arra azért felhívjuk a figyelmedet, hogy hosszabb várakozási időre számíthatsz, mert kevés oktató dolgozik hétvégén.

  • Csak délután 17.00 vagy 18.00 órától érek rá vezetni. Lehetséges?

Természetesen, de a késő őszi és a téli időszakban kizárólag sötétben fogsz vezetni, miközben a vizsgád is nappal lesz. Teljesen más hatások érnek mindkét napszakban. A sötétben való vezetés előírás, de valamiért a világosban való vezetést nem tették kötelezővé, pedig az ember 90%-ban nappal vezet.

  • Mennyi idő kell a jogosítvány megszerzéséhez?

Hú, de jó kérdés! Amióta új törvények, rendeletek, jogszabályok sokaságát zúdították az autósiskolákra, szinte lehetetlen megbecsülni. Azelőtt bátran kimondtuk, hogy 23 hónap, mert az elméleti tanfolyam után 1 héttel KRESZ-vizsga, majd azonnal vezetés, ahol 30 órát kellett minimálisan levezetni. Na de most?
  Általában 3 hétre adnak lehetőséget az elméleti vizsgára, majd várakozás az oktatóra, de a kötelező menettávolság időbeli teljesítését sem lehet megjósolni. Ennyi nap alatt betegség és szabadság is előfordulhat. Egyetlen autósiskola sem tudja, csak tippel egy jól hangzó időpontot, ha nem akarja elveszíteni a tanulóját.
Ennek ellenére és ezek után mi egy bátortalan 45 hónapot mondanánk, de mindenesetre igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy mihamarabb levizsgázz.


  • Másik autósiskolában végeztem el a KRESZ-t. Folytathatom itt a gyakorlat megszerzését?

Igen, örömmel segítünk, ha tudunk!  Elsőként vedd fel a kapcsolatot az autósiskolánkkal! Mindenképpen érdeklődd meg, hogy gyakorlati oktatóink tudnak-e fogadni az igényeid alapján!

A következő lépés az, hogy  a jelenlegi autósiskoládtól kérd ki a Képzési igazolást.  A két példányt hozd el az autósiskolánkba. A szerződéskötés és a megbeszélt összeg befizetése után kézhez kapod annak az oktatónak a telefonszámát, aki elvállalja a tanításodat. Ezután indítjuk el a hivatalos  áthelyezésedet, ami pár nap alatt lezajlik, kivéve, ha másik megyéből érkezel. Ez esetben körülbelül 2 hét az átfutási idő.

Nemcsak az elméleti és a gyakorlati képzés váltásánál van lehetőséged autósiskolát változtatni, hanem a teljes folyamatban bármikor.


  • Lehet igényelni ajándékutalványt?

Szívesen elkészítjük a megálmodott" utalványt, de a meglévő tervekből is tudsz választani. Előre legyártott nincs, mert nagyon változóak az igények: név, összeg, alkalom és még számtalan variáció az ajándékutalványra ráírt lehetőségekből. A kívánt szöveget nem kézírással rögzítjük, hanem az ajándékutalványra tervezzük. A pontos szöveg és az elképzelés megadása után két nap elteltével átveheted. Sürgős esetben akár másnap is, de ehhez egyeztetés szükséges.

Az utalvány értékét csak kérésre jelenítjük meg!

Ajándékozási ötletek: elméleti tandíj, gyakorlati tandíj, 51015 óra gyakorlati vezetés, forgalmi vizsgadíj, jogosítvánnyal rendelkezőknek gyakorlóvezetés, elsősegénynyújtási ismeretek tanfolyam.
Feltöltés alatt...