Gyakori kérdések


Igyekeztünk összeállítani olyan kérdéseket, melyekre nem találtatok választ a honlapon, viszont naponta kérdezitek tőlünk telefonon vagy személyesen.
Természetesen ezt ezután is megtehetitek :)) További felvilágosítást is találtok a TÁJÉKOZTATÓK és a FRISS INFORMÁCIÓK oldalain.

  • Mit hozzak magammal a beiratkozáshoz?

Elsősorban a személyes adataidra van szükségünk és az oktatási azonosítódra, hogy  felnőttképzési szerződést tudjunk veled kötni. Amennyiben van bármilyen vezetői engedélyed, akkor azzal is készülj. Az alábbiakban felsoroltak közül mindenre szükség lesz, de ezeket pótolhatod a későbbiekben:

- Háziorvos által kiállított orvosi alkalmassági vélemény vagy jogosítvány.

- Személyes dokumentumaid.

- Az alapfokú iskolai végzettség megléte feltétlenül szükséges, de nem nekünk kell bemutatni, hanem az első vizsgád előtt a Vizsgaközpontban.

- A tandíj első részlete, de átutalással is fizetheted.

- A diákigazolványod a kedvezmény érvényesítéséhez.


  • Miből tudok felkészülni a KRESZ-vizsgára?

Az e-learning tananyag minden ismeretet és az összes vizsgakérdést is tartalmazza.


  • Van olyan autótípus, amelyiken én szeretnék vezetni?

Nem az autótípus a döntő abban, hogy igazán megtanulj vezetni. Mi inkább a személyiségedhez illő oktatót próbálunk adni. Ha konzervatív típusú vagy, biztos, hogy nem adunk melléd „laza” tulajdonságokkal rendelkező oktatót. Esetleg ha cserfesebb a természeted, akkor nyilvánvalóan nem ültetünk egy szótlanabb oktatóhoz. A hatékonyságra törekszünk. Természetesen bármikor oktatót válthatsz közben, mert lehet, hogy a rövid idő alatt nem ismertünk meg eléggé, de az is előfordulhat, hogy a látszat ellenére mégsem értitek meg egymást az oktatóval. Minél hamarabb szólsz, annál hamarabb tudunk segíteni!!!


  • Csak délután 17.00 vagy 18.00 órától érek rá vezetni. Lehetséges?

Természetesen, de a késő őszi és a téli időszakban kizárólag sötétben fogsz vezetni, miközben a vizsgád is nappal lesz. Teljesen más hatások érnek mindkét napszakban. A sötétben való vezetés előírás, de valamiért a világosban való vezetést nem tették kötelezővé, pedig az ember 90%-ban nappal vezet. Az oktatóhoz vagy az autóra való várakozás ideje is nagyon meg fog hosszabbodni, mert az oktatók általában 7.00 órakor kezdenek és napi 10 órát dolgozhatnak a jogszabályok alapján. Így, pont 17.00 órakor abba kell hagyniuk a munkát. Vannak, olyan oktatók is, akik 8.00 -9.00 órakor kezdenek, de náluk hatalmas a várakozás.


  • Mennyi időt kell várnom a vezetés elkezdéséhez az elméleti vizsgám után?

Jelenleg  1- 1.5 hónapos lehet a várakozási idő.  A gyakorlati oktatók munkaideje - naponta - maximum 10 óra lehet, ennél következtében, csak ebben az időtartamban lehet a tanulókat fogadni.


  • Mennyi idő kell a jogosítvány megszerzéséhez?

Hú, de jó kérdés! Amióta új törvények, rendeletek, jogszabályok sokaságát zúdították az autósiskolákra, szinte lehetetlen megbecsülni. Azelőtt bátran kimondtuk, hogy 23 hónap, mert az elméleti tanfolyam után 1 héttel KRESZ-vizsga, majd azonnal vezetés, ahol 30 órát kellett minimálisan levezetni. Na de most?
  Általában 2 hétre adnak lehetőséget az elméleti vizsgára, majd várakozás az oktatóra, de a kötelező menettávolság időbeli teljesítését sem lehet megjósolni. Ennyi nap alatt betegség és szabadság is előfordulhat. Egyetlen autósiskola sem tudja, csak tippel egy jól hangzó időpontot, ha nem akarja elveszíteni a tanulóját.
Ennek ellenére és ezek után mi egy bátortalan 45 hónapot mondanánk, de mindenesetre igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy mihamarabb levizsgázz.


  • Másik autósiskolában végeztem el a KRESZ-t. Folytathatom itt a gyakorlat megszerzését?

Igen, örömmel segítünk, ha tudunk!  Elsőként vedd fel a kapcsolatot az autósiskolánkkal! Mindenképpen érdeklődd meg, hogy gyakorlati oktatóink tudnak-e fogadni az igényeid alapján!

A következő lépés az, hogy  a jelenlegi autósiskoládtól kérd ki a Képzési igazolást.  Személyesen is elmehetsz érte, de mailen keresztül is elkérheted. Nekünk csak a dokumentumon lévő kódra van szükségünk. A szerződéskötés és a megbeszélt összeg befizetése után kézhez kapod annak az oktatónak a telefonszámát, aki elvállalja a tanításodat. 

Nemcsak az elméleti és a gyakorlati képzés váltásánál van lehetőséged autósiskolát változtatni, hanem a teljes folyamatban bármikor.


  • Lehet igényelni ajándékutalványt?

Szívesen elkészítjük a megálmodott" utalványt, de a meglévő tervekből is tudsz választani. Előre legyártott nincs, mert nagyon változóak az igények: név, összeg, alkalom és még számtalan variáció az ajándékutalványra ráírt lehetőségekből. A kívánt szöveget nem kézírással rögzítjük, hanem az ajándékutalványra tervezzük. A pontos szöveg és az elképzelés megadása után két nap elteltével átveheted. Sürgős esetben akár másnap is, de ehhez egyeztetés szükséges.

Az utalvány értékét csak kérésre jelenítjük meg!

Ajándékozási ötletek: elméleti tandíj, gyakorlati tandíj, 51015 óra gyakorlati vezetés, forgalmi vizsgadíj, jogosítvánnyal rendelkezőknek gyakorlóvezetés, elsősegénynyújtási ismeretek tanfolyam.
Feltöltés alatt...