Magunkról

KICSIT GÖRÖNGYÖS ÚTON JUTOTTUNK EL NAPJAINKIG….

Ugyan az autósiskolánk 1989. óta működik folyamatosan az állami Autóközlekedési Tanintézet (ATI) jogutódjaként, de elmondhatjuk, nem volt egyszerű menet.

NÉVVÁLASZTÁS
A név furcsának tűnhet, de a 10 fővel megalakuló betéti társaság tagjai között 5 oktató és a cégvezető vezetékneve P betűvel kezdődött. Így egyértelmű volt, hogy az ATI szó elé P betűt írunk. Ezért lett PATI. Akkoriban nem is sejtettük, hogy az ATI rövidítésre pár év múlva már senki nem emlékszik, miután 50 évig mindenki tudta a jelentését. Változtatni lehetett volna a nevünkön, de erről később.

A „GÖRÖNGYÖK”
Megalakulásunkkor a IX. ker. Mester u. 76. szám alatt volt az irodánk, a tantermünk, a tanpályánk és a vizsgahelyünk, amit az akkori önkormányzattól béreltünk.
Tökéletes volt! Minden egy helyen!
Rövid idő elteltével utolért minket is a Magyarországon végigsöprő változás. (1998)
ELADTÁK A TERÜLETET! KÖLTÖZTÜNK! SZÁLLÍTÁS, FÚRÁS, FARAGÁS, ÉPÍTÉS, FESTÉS ☹

Irodánkat és tantermünket a IX. ker. Üllői út 45. számú műemlék épületébe, a tanpályánkat és a vizsgahelyet a X. ker. Zách utcában található BKV telephelyre költöztettük. Naivan arra gondoltunk, itt már megnyugodhatunk. Rosszul gondoltuk! (2008)
ELADTÁK A MŰEMLÉK ÉPÜLETET! KÖLTÖZTÜNK! SZÁLLÍTÁS, FÚRÁS, FARAGÁS, ÉPÍTÉS, FESTÉS ☹

Tan- és vizsgapályánkat sem kímélte a változás. A BKV telephely jelenlegi vezetése úgy döntött, hogy más célokra kívánja felhasználni az általunk bérelt területet. A 15 éve tartó szerződésünket nem újították meg. (2013)
KÖLTÖZTÜNK! SZÁLLÍTÁS, FÚRÁS, FARAGÁS, ÉPÍTÉS, FESTÉS ☹

ESETLEG VÉGLEGES???!!!

Az egyik tantermünk a Ferencvárosban működik, amit a Mester u. 36. számú ház egyik üzlethelyiségéből alakítottunk át, melyben az ügyfélszolgálatunk is tevékenykedik. (2008)

A tanpálya egyébként is szükséges költöztetése miatt olyan helyet kerestünk, ahol újabb tantermet is kialakíthatunk. A város egy másik pontját céloztuk meg, ezzel segítve azon tanulóink felkészülését, akik ragaszkodnak hozzánk, de messzebb laknak a IX. kerülettől.
Így újabb tantermünket Zuglóban, a Mogyoródi út 32. számú épület földszintjén, szintén egy átalakított üzlethelyiségben rendeztük be, de itt került kialakításra a tanpálya is, és innét indulnak a forgalmi vizsgák is. (2013)


SZÖSSZENET
Néha úgy gondoltuk, hogy feladjuk, mert sok akadályt gördített elénk az elmúlt 24 év. Viszont régi tanulóink, valamint az ő gyerekei, barátai nem hagyták, mert folyamatosan elárasztottak minket a vezetni akaró ismerőseikkel ☺. Itt volt jelentősége annak, hogy fura nevünket megőriztük, ezért mindig mindenhol megtaláltak minket. Oktatóink támogatása is ösztönzőleg hatott, mert egy jól működő, már-már baráti közösség esett volna szét.